‘BOVAG Garantie is verzekering’

De BOVAG Garantie is een verzekering en mag daarom niet door garagebedrijven worden aangebonden. Dat zegt De Nederlandsche Bank (DNB).

Garage met 2 autos op de hefbrug
Nieuws
Datum: 28-09-2017

Volgens de toezichthouder is er sprake van een overeenkomst waarvoor autokopers een premie betalen. Door het betalen van deze premie krijgen zij recht op eventuele reparaties. Daarom vindt DNB dat het om een verzekering gaat en die mag alleen door een verzekeraar worden aangebonden.

Garantieverzekering

De BOVAG beraadt zich na deze uitspraak over de toekomst van de BOVAG Garantie. De kans is groot dat de regeling verandert in een garantieverzekering. Die kan dan door dochterbedrijf Bovemij – wel een verzekeraar – worden aangebonden aan autokopers.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.